Zelfverdediging Capelle aan den IJssel

TECHNIEKEN VOOR ZELFVERDEDIGING BESTAAN NIET
Zelfverdediging Capelle Aan Den IjsselOf je vecht of je vecht niet. Niet het vechten, maar de reden waarom je vecht bepaald of het zelfverdediging is. Dit betekent feitelijk dat we ons niet verdedigen, maar aanvallen. Herinner je je nog? De aanval is de beste verdediging.

Als je op straat zomaar wordt aangevallen moet je uit gaan van het ergste en alles doen wat nodig is voor jouw veiligheid. Dus eigenlijk is het niet zelfverdediging, maar zelfbehoud.

ZELFVERDEDIGING MOET AAN 3 VOORWAARDEN VOLDOEN

EENVOUD – Snel te Leren en toe te Passen

Alle handelingen moeten snel te leren zijn. Hoe complexer hoe meer je na moet denken.
In een nood situatie heb je geen tijd om na te denken. Je hebt heel even tijd om te handelen. Wat je bij Wing Chun leert onthoud je heel je leven en zal je altijd kunnen toe passen.

EFFECTIVITEIT – Maximaal Resultaat

Alle handelingen moeten maximaal effect hebben. Een krachtige aanval is de beste zelf verdediging. Je agressor moet zich afvragen of hij je wel had moeten aanvallen, hij moet spijt hebben als haren op zijn hoofd!
Denk er om, je hebt geen keus.
Hij heeft voor jou gekozen.

ECONOMISCH – Minimale Inzet

Zoveel mogelijk in zo min mogelijk tijd bereiken. Een gevecht op straat duurt vaak maar 1 à 2 seconden. Je hebt dus weinig tijd om hem op andere gedachten te brengen. Met eenvoudige technieken wordt je sneller dan iemand die niet economische technieken gebruikt.

Wing Chun – De Oplossing

Alleen als alle handelingen aan deze voorwaarden voldoen heb je een zelfverdediging die door een lichamelijk zwakker persoon te gebruiken is.
Wing Chun Kung Fu is wereldwijd beroemd om deze drie kenmerken.

Door je toegenomen zelfvertrouwen zal je je weerbaarder voelen. Dit is via subtiele signalen waarneembaar voor agressievelingen. Zij zoeken een slachtoffer en herkennen jou daar niet in. Net zoals bij een brandverzekering bescherm je jezelf tegen het ergste. Er van uitgaand dat het nooit zal gebeuren. Maar soms gebeurt het toch. Wing Chun Kung Fu is dan de beste verzekering.